Stoofpot met Mettwurst

De herfst en de winter brengen andere groenten op tafel dan de zomer. Met deze warme stoofpot maak je iedereen blij. Je kan ook naar hartenlust experimenteren met andere seizoensgroenten. Dit recept is ook heerlijk met ander vlees zoals spek of braadworst en natuurlijk ook zonder vlees.

Was alle groenten en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Stoof de ui met de teen knoflook. Voeg in 1 keer alle andere groenten toe en laat een tijdje stoven. Voeg dan de kruiden toe en 300 ml water. Zet het deksel op de pot en laat alles op een matig vuur koken. Als de groenten bijna gaar zijn, voeg je de linzen toe en de Mettwürste, versneden in schijfjes van 2 cm dik. Laat nog even koken tot alles gaar is. 

Serveer met mosterd. Smakelijk!

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 knolselderij
  • 15 spruiten, gehalveerd
  • 6 wortels
  • 3 aardappelen
  • halve broccoli
  • ong. 200 g linzen (voorgekookt)
  • 3 Mettwürste, Oost-Belgische kwaliteit
  • Kruiden: verse peperbollen, laurierblad, takje tijm, groentebouillon (1/4 blokje)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>