Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een zoet gerecht dat je vast en zeker kent van een skivakantie in Duitsland of Oostenrijk. Van smaak doet het denken aan een pannenkoek, maar nog lekkerder! Probeer maar…

Stoof vooraf stukjes appel met kaneel in een beetje water of bak ze in de pan. Splits voor het deeg de eieren en klop de eiwitten op tot schuim. Meng in een grote kom het eigeel met de bloem, afwisselend met de melk. Giet er de rozijnen bij en spatel ten slotte het eiwit onder het beslag. Giet het beslag in een grote pan, sprenkel er geschaafde amandelen over en laat enkele minuten bakken. Heb je geen grote pan, verdeel dan over twee kleinere. Draai de dikke pannenkoek om in de pan van zodra deze onderaan bruin begint te worden. Laat nog heel even verder bakken. Snijd de Kaiserschmarrn in de pan in grote vierkanten en besprenkel met een beetje suiker. Laat nog even karamelliseren.

Dien op bestrooid met poedersuiker, stukjes appel en een beetje confituur. Smakelijk! Guten Appetit!

  • 220g bloem (ik verkies een mengeling van volkoren tarwebloem, spelt en een beetje amandelmeel of boekweitbloem)
  • 350ml melk
  • 4 eieren
  • 100g rozijnen
  • 3 of 4 appels
  • kaneel
  • rietsuiker en poedersuiker
  • amandelschilfers
  • confituur (traditioneel geserveerd met pruimenconfituur)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>